rockatopia

Tuesday, January 5, 2010

The Name is...WATCHER!!






New comic with my old character for Apo magazine is now in sales for december issue 264.Hope you all likes it..sorry for my laziness!!heh!!

10 comments:

wanzu said...

Memang best komik ni. Teringat zaman awal majalah APO dahulu kala.

Tak sabar nak baca sambungannya.

Cayalah bro!

mana komik ? said...

yearghhhhhhh!!!!!!!!!! KEMBALI AKHIRNYA!!!! you all dah evolve humor sgt la... i dont know knape... tak kisah la..

tapi seriously...

tolong push sesape yg patut, keluarkan semula semua siri komik serious suatu masa dulu... ketika APO ni belum berkompromi... ketika tu attitude giler...

keluarkan semula sebagai edisi khas koleksi. waaaaaaaa.....

tolong ya , encik rambai... mesti korang dah sebut dalam meeting punya kan...

UMA, Apo pirates, KARMA, WATCHER, PARANORMAL JOE, apa yang wrestling tu... woaa... dan lain lain

seriously kena keluarkan paperback... kalau tak keluarkan semula (sebagai komikkoleksi, movie, animasi), untuk apa dipegang hakcipta tu?????

back to attitude... new reader tak pernah dengar cerita tu semua... aku pun tak dpt abis. Show them, komik lokal pernah ada martabat juga!!!!

come back, APO? Heroes!!! please.... save the local industry...only you can... jgn bg ruang kat pekerja asing (SUPERHERO luar)...

KAMI NAK TPB HARDCOVER APO? HEROES!
KAMI NAK TPB HARDCOVER APO? HEROES!
KAMI NAK TPB HARDCOVER APO? HEROES!
KAMI NAK TPB HARDCOVER APO? HEROES!

Rambai/Soul said...

tengkiu wanzu...baru nk start balik..buat manakomik..buat masa ni kitorg selit sikit2 dulu sebab bigboss xnak tukar mendadak..kang terkejut follower yg sedia ada ni..mungkin 60% lawak n 40% komik...apa2 pun terharu ngan sokongan ko..

mana komik ? said...

terima kasih... blog u kat toolbar gua sekarang....i'm watcher you now.. hahaha
cant wait laaa.... wanting more.... hehe

rindu la watcher ala mignola dulu tu... Attitude!Dark! Bold! Tegas!

stail you yang ni, yummy juga... maintain cathcy...

P.s:Malaysian comic is not a joke. Just you wait.look who's laughing now....bwaargahhaaaahahahaha(sambil mencekik leher naruto)

James Bond Abdullah said...

dasyat!!! kaler lu smakin best Bro!

azri said...

cun! aku mmg minat watcher satu ketika dulu sbb ianya komik serius dgn artwork yg berkualiti!..keep it up good work

zehe said...

ikhlas cakap, dh bergenang air mate ni..
n ni, walopon tiru ayat jepang yg dialihbahase tp maksud yg ingin disampaikan tetap tulus..
"BERUSAHALAH!!!!"

Fauzan said...

ada gak baca watcher bagi keluaran apo bulan januari 2010..nampak ok...
hmm, for me..apo dont need to follow so much like ujang sebab not everyone baca majalah ni for lawak...apo was meant for komik kot..malaysian komik yang orang tengok just evolve around lawak jer...kita kena betulkan kesalah-fahaman tu...sebenarnya banyak lagi artis komik malaysia yang berbakat buat komik yang tak berlandaskan lawak semata-mata, lebih2 lagi melayu...so bila brader rambai keluar dengan watcher..i was really bangga...ada komik ngn penceritaan serius dari pelukis komik yang lebih dikenali dengan genre lawak..haha,membebel lak aku...tapi serius la brader rambai...i suka gila kat komik jimmy and spa ntah nama minah tu...bleh buat gelak even baca banyak kali...walaupun bahasa kasar tapi best giler...

oRen said...

dah genap setahun satu hari ni... update la~

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Teach me to Fly!!

Teach me to Fly!!
cartoon music